מעוניינים באוירת לימודים שונה ורגועה?

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

    לא יודע, או יודע ולא מפעיל את הידע?

    אחד היסודות של שיטת רבדים הוא הבחנה בין אי ידיעה לאי הפעלת ידיעה. למשל, ילד שקורא עם פתח בלבד, נניח את המשפט "דָּן סִפֵּר סִפּוּר" קורא כך: da-na sa-pa-ra sa-pa-va-ra. האם אנו יכולים לקבוע שהוא לא מכיר את סימני הניקוד, או שאינו מבין כלל מהי קריאה?
    אם נגיד כך – ייתכן שהצדק יהיה עמנו, ובאמת יש כאן אי-ידיעה. אך יש אפשרות נוספת.
    ייתכן שהילד בקיא בסימני הניקוד, או בחלקם, וייתכן שהוא יכול לקרוא את המשפט, או לפחות חלק ממנו, נכון. אם כך – מדוע אינו עושה זאת?
    יש כמה וכמה סיבות אפשריות לכך. אחת מהן: הוא אמנם בקיא בסימני הניקוד, אבל מסיבות אלה ואחרות הוא מפענח אותם לאט. בואו ננסה לחשוב מתוך הראש והלב של הילד הזה:
    "עד שהצלחתי לזכור את כל האותיות, עכשיו גם את הניקוד… אני יכול, אבל זה לוקח לי זמן. כולם כבר מצליחים לקרוא מהר, רק לי זה לוקח זמן. זה קשה. זה מעצבן. ובמילא עד שאצליח לקרוא את סוף המילה כבר אשכח את ההתחלה שלה, אז בשביל מה סתם להתאמץ ולהיכשל. אני פשוט אקרא את האותיות, את זה אני כבר יודע, בזה בטוח אצליח."
    ההבחנה בין אי ידיעה לאי הפעלת הידיעה, היא קריטית בעבודה עם הילד הזה, וחייבת להיעשות בשלב ראשוני של התהליך. וכאן צריך להבהיר עניין חשוב: נכון שילד שלא יודע וילד שלא מפעיל את הידע יכולים להפיק תוצאה זהה – אבל התהליכים המובילים לתוצאה הם שונים, וגם המצבים הרגשיים שונים, ומתוך ההבנה הזאת אעבוד עם כל ילד (ומבוגר!) באופן שונה.
    השיעור השלישי בקורס המקוון בשיטת רבדים – למורים ולהורים – עוסק בעניין זה בהרחבה. למידע מלא ומפורט על הקורס – היכנסו לקישור.
    לדוגמה לאי-הפעלת ידע "המתחפשת" לחוסר ידע בתחום הבנת הנקרא – היכנסו לקישור זה.
    כיצד באה אי-הפעלת הידע לביטוי בתחום החברתי? לסיפורו של הילד שלא היה באמת חסר כישורים חברתיים, היכנסו לקישור.

    רוצים ללמוד באווירה אחרת?

    השאירו פרטים ונחזור בהקדם:


      הממליצים שלנו

      איריס סמליאן - אמא של אורן ובן

      ליאור דגן מורה מיוחד. מצליח לגרום גם לתלמיד שמאמין שהוא שונא ללמוד, לגלות בתוכו את הסקרנות ואת הרצון להבין. אני מאושרת שבחרתי בו כמורה לילדיי.

      רונית ל.

      ליאור בנה תכנית לימודים לבני ובהדרכתו ובתמיכתו, שכללה זמן מעבר לשיעורים, בני ניגש ליחידה הראשונה במתמטיקה ולאחריה ליחידה השנייה, וכן לשתי יחידות בלשון, והצליח בבחינות. ללא ליאור, בני היה ממשיך להאמין שמתמטיקה הינה מעבר ליכולותיו – ליאור עזר לו להאמין בעצמו וביכולותיו.

      איתי בראונשטיין - סטודנט באוניברסיטת ת"א

      ליאור עזר לי מאוד בשיעורים הפרטיים במהלך הסמסטר, שהתבצעו בעזרת תוכנת הסקייפ, ללמוד את החומר מרמה של חוסר הבנה כמעט מוחלט לרמה שאפשרה לי לעבור את המבחן במועד א'.

      אסנת טרנוס - מאמנת אישית, אמא של גיל

      מחוויה אישית מביקור אצל ליאור עם הבת שלי, אני יכולה להעיד על שיעור מצחיק ומעורר סקרנות. זו הייתה חוויה אחרת שונה מעוררת ובהחלט מלאת הומור וכיף גדול! ואנחנו למודי ניסיון עם דרכים אחרות. אני יכולה רק לומר בצער: חבל שלא פגשנו אותך הרבה לפני - הרבה תסכול היה נחסך מאיתנו.

      לימור פרידמן - ספרנית ומורה לפסנתר ומוסיקה בבית ספר תיכון

      הדילמות מוצגות ע'י ליאור בכישרון רב, בסיפורים שניתן להזדהות ולהתמגנט בקלות עם גיבוריהם. בכל הרצאה הצופה מצטייד בתובנות שעשויות לחולל שינוי משמעותי בהמשך דרכו בחיים. ניכר כי נעשתה הכנה רבה וחשיבה עמוקה בדרך ההגשה וכן רצון אדיר לסייע ולהוביל את הצופה למסע אל מחוזות חשובים בעבורו. אני מודה מעומק הלב לליאור על הרצאותיו המעולות ומצפה לעוד רבות.

      אורנה אנגל - מורה לאומנות ומחנכת

      ליאור מביא מסר חשוב, אולי החשוב ביותר שניתן להביא: "הייה אתה, בדיוק כמו שאתה." החיבור של ליאור לדמויות שהוא מספר עליהן מתגלה במהלך ההרצאה, והוא נוגע ללב ומשעשע כאחד.

      לירי שדמי - יועצת חינוכית ומלווה ילדים עם צרכים מיוחדים

      אני מלאת התפעלות מהדרך שלך לעבוד עם הנערה הזאת גם במתמטיקה וגם בפן ההתנהגותי והמוסרי. תבורך.

      אביגיל אורן - מורה למתמטיקה בחינוך הרגיל והמיוחד

      ליאור הוא נכס. כשליאור לוקח מקרה לידיו הוא נותן את הנשמה ואינו חוסך שמץ של מאמץ. הוא מתייחס לכל מקרה כאילו הוא במרכז עולמו.
      חברת פרסום דיגיטלי חברת פרסום דיגיטלי