מעוניינים באוירת לימודים שונה ורגועה?

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

    חשבון, כפל: להבין את המשמעות, להבין את סדרי הגודל

    למידה בעל-פה או למידה לעומק?
    יש תחומים שבהם מספיק ללמוד בעל-פה, לא? למשל – לוח הכפל. "כאילו שבמבחן על לוח הכפל ישאלו אותך למה ארבע כפול ארבע זה שש עשרה", אמר לי אבא של תלמיד, "מה שצריך למבחן, זה רק לדעת את התוצאה. אם אתה יודע את התוצאה – הצלחת במבחן. אם אתה לא יודע – נכשלת. זו השורה התחתונה וזה מה שחשוב."
    ובאמת, בכפל לומדים בעל-פה: ארבע כפול שש שווה עשרים וארבע, שלוש כפול תשע שווה עשרים ושבע… במבחן באמת אין צורך לדעת מעבר לזה, ואין פה "חשיבה". אז הנה – תחום שבו פשוט לומדים אך ורק בעל-פה, לא? לא.
    נניח שתלמיד לומד לוח הכפל, והוא לומד בעל פה: 8*9=72. הוא משנן ויודע זאת היטב, ו… אין לו ידע לגבי מספרים וסדרי גודל של מספרים (זה לא מצב מופרך, חלק מהתלמידים המבוגרים שמגיעים אליי הם במצב זה), אז הוא יכול לטעות ולחשוב ש… 8*9=27, או שהתשובה היא בכלל 14, ולא תהיה לו שום דרך לדעת שזה לא ייתכן. אני כמורה חייב ללמד אותו את המשמעות של סדרי הגודל של המספרים, את ההקשר הרחב, ורק לאחר מכן אפשר ללמוד את לוח הכפל (או לפחות את חלקו) בעל פה. ואז – ייתכן שתהיה לתלמיד טעות בסגנון 7*9=74, ולא טעויות איומות כפי שהראיתי קודם.
    ומדוע הטעות הזאת היא סבירה, ואילו האחרות הן איומות? הרי במבחן על לוח הכפל אין הבדל ביניהן! אז ככה: אם אתה לא יודע שתשע כפול שמונה חייב להיות הרבה יותר מעשרים, כלומר – אתה לא יודע סדרי גודל של מספרים, אז אתה בצרות. אפשר לרמות אותך בקלות ואתה לא תהיה מסוגל לעשות שיקול דעת בכל הקשור בכספים וכו'.
    גם טעות כמו 5*4=21 היא טעות קריטית והרסנית – אמנם היא קרובה מאוד לתשובה הנכונה, אבל היא מראה שהתלמיד איננו יודע את המאפיין הבולט של הכפולות של 5 (ספרת האחדות היא רק חמש או אפס!). גם התלמיד הזה יתקשה מאוד להסתדר עם ענייני כספים – ובכלל, עם דברים קריטיים לעצמאות שלו. שוב, מה שאני אומר מסתמך על מצבם של תלמידים מבוגרים שמגיעים ללמוד אצלי בעיקר עקב בעיות מסוג זה.
    ומה נאמר על תלמיד שזוכר בעל פה את לוח הכפל כולו, אבל… איננו יכול לענות על שאלות כגון האם 508 מתחלק ב-5 או האם 12,854 מתחלק ב-2? כן, ישנם תלמידים כאלה, ילדים ומבוגרים, וגם הם – במצב נורא מבחינת העצמאות שלהם. הידע שלהם בלוח הכפל הוא, למעשה, חסר משמעות, כי אינם יכולים לקשר אותו לשום דבר. ובוודאי תסכים אתי, אמרתי לאותו אבא, שלעומת הבעיה הקריטית הזאת – הציון במבחן, עם כל הכבוד לו, זו בעיה שולית.

    רוצים ללמוד באווירה אחרת?

    השאירו פרטים ונחזור בהקדם:


      הממליצים שלנו

      איריס סמליאן - אמא של אורן ובן

      ליאור דגן מורה מיוחד. מצליח לגרום גם לתלמיד שמאמין שהוא שונא ללמוד, לגלות בתוכו את הסקרנות ואת הרצון להבין. אני מאושרת שבחרתי בו כמורה לילדיי.

      רונית ל.

      ליאור בנה תכנית לימודים לבני ובהדרכתו ובתמיכתו, שכללה זמן מעבר לשיעורים, בני ניגש ליחידה הראשונה במתמטיקה ולאחריה ליחידה השנייה, וכן לשתי יחידות בלשון, והצליח בבחינות. ללא ליאור, בני היה ממשיך להאמין שמתמטיקה הינה מעבר ליכולותיו – ליאור עזר לו להאמין בעצמו וביכולותיו.

      איתי בראונשטיין - סטודנט באוניברסיטת ת"א

      ליאור עזר לי מאוד בשיעורים הפרטיים במהלך הסמסטר, שהתבצעו בעזרת תוכנת הסקייפ, ללמוד את החומר מרמה של חוסר הבנה כמעט מוחלט לרמה שאפשרה לי לעבור את המבחן במועד א'.

      אסנת טרנוס - מאמנת אישית, אמא של גיל

      מחוויה אישית מביקור אצל ליאור עם הבת שלי, אני יכולה להעיד על שיעור מצחיק ומעורר סקרנות. זו הייתה חוויה אחרת שונה מעוררת ובהחלט מלאת הומור וכיף גדול! ואנחנו למודי ניסיון עם דרכים אחרות. אני יכולה רק לומר בצער: חבל שלא פגשנו אותך הרבה לפני - הרבה תסכול היה נחסך מאיתנו.

      לימור פרידמן - ספרנית ומורה לפסנתר ומוסיקה בבית ספר תיכון

      הדילמות מוצגות ע'י ליאור בכישרון רב, בסיפורים שניתן להזדהות ולהתמגנט בקלות עם גיבוריהם. בכל הרצאה הצופה מצטייד בתובנות שעשויות לחולל שינוי משמעותי בהמשך דרכו בחיים. ניכר כי נעשתה הכנה רבה וחשיבה עמוקה בדרך ההגשה וכן רצון אדיר לסייע ולהוביל את הצופה למסע אל מחוזות חשובים בעבורו. אני מודה מעומק הלב לליאור על הרצאותיו המעולות ומצפה לעוד רבות.

      אורנה אנגל - מורה לאומנות ומחנכת

      ליאור מביא מסר חשוב, אולי החשוב ביותר שניתן להביא: "הייה אתה, בדיוק כמו שאתה." החיבור של ליאור לדמויות שהוא מספר עליהן מתגלה במהלך ההרצאה, והוא נוגע ללב ומשעשע כאחד.

      לירי שדמי - יועצת חינוכית ומלווה ילדים עם צרכים מיוחדים

      אני מלאת התפעלות מהדרך שלך לעבוד עם הנערה הזאת גם במתמטיקה וגם בפן ההתנהגותי והמוסרי. תבורך.

      אביגיל אורן - מורה למתמטיקה בחינוך הרגיל והמיוחד

      ליאור הוא נכס. כשליאור לוקח מקרה לידיו הוא נותן את הנשמה ואינו חוסך שמץ של מאמץ. הוא מתייחס לכל מקרה כאילו הוא במרכז עולמו.
      חברת פרסום דיגיטלי חברת פרסום דיגיטלי