מעוניינים באוירת לימודים שונה ורגועה?

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

    לקויי למידה

    לפני כמה שנים רץ ברשת פוסט שקרא "להפסיק עם כל ההקלות והשטויות האלה" ולחזור ללמד "כמו פעם, כשכולם פשוט למדו והתאמצו והצליחו בלי הקלות". זכור לי המשפט "לקויי הלמידה של היום הם האידיוטים של אתמול". הפוסט ההוא עורר המון תגובות – חלקן נזעמות, וחלקן…

    חלק גדול מהתגובות היו בסגנון "סוף סוף מישהו אומר את האמת!"; או: "לא נעים להגיד, הוא צודק!".

    גם אני הגבתי לדברים, והגבתי למגיבים, והתאמצתי להעמיד דברים על דיוקם ולהראות באופן חד וחלק שכל מה שכתוב שם, גם לגבי היום וגם לגבי העבר – שגוי מתחילתו ועד סופו.

    הביטוי "התאמצתי" אינו מדויק בהקשר זה – שהרי להוכיח שכל הכתוב הוא הבל-הבלים, היה קל למדי מבחינתי. זה היה לי קל, כי "מחשבות-הכפירה" האלה אינן זרות לי. גם אני תהיתי בעברי האם אני ולקויי למידה אחרים, אולי אנחנו באמת בסך הכול מה שקוראים: טיפשים, טמבלים, אידיוטים וכו'. גם כשלמדתי את התחום, לא חדלתי להטיל ספק ולהעמיד את הדברים במבחן. עד היום – אני חוזר ובוחן את עקרונותיי ואף את הנחות היסוד שלי.

    כל השאלות, הטלות הספק, ההתנגדויות, הקובלנות וההאשמות – גם ההאשמות החריפות בסגנון "אין לקויי למידה, יש רק מורים גרועים // מערכת גרועה" – כולן לגיטימיות, ולמעשה, אלו לא הייתי יודע כל מה שאני יודע ואלולא היה לי הניסיון עם הרבה ילדים, בני נוער ומבוגרים – סביר להניח שהייתי שואל שאלות דומות ומעלה ספקות באותה דרגת חריפות, אם לא יותר.

    היום יש לי מענה מלא לכל שאלה באשר היא – גם לשאלות שנובעות מסקרנות כשלעצמה, וגם לשאלות והאשמות שנובעות ממקום רגשי עמוק. וכל איש מקצוע חייב להבין את המקום הרגשי הזה לעומקו ולכבד אותו באופן מלא.

    המאמרים שלהלן נכתבו מתוך כבוד למקום הרגשי הזה, ומתוך הבנה מלאה לקושי לקבל את המושג "לקוי למידה" ואת השלכותיו.


    תיוג ילדים – המאמר בגרסתו המלאה

    הגרסה המלאה של המאמר של ליאור דגן על מושג השנוי במחלוקת חריפה – תיוג. נקודת מבט מפתיעה על הנושא, הנובעת מחוויותיו האישיות של ליאור דגן כלקוי זמן ומרחב.

    לקות מרחב: החיים בצל הלקות, וסליחה מהמורה שלי למלאכה

    לקות קריאה: מהי לקות קריאה

    מהי קריאה תקינה ומהי קריאה שאינה תקינה; מהי ההגדרה האופרטיבית-מדעית ללקות קריאה

    לקות קריאה: מהי התחושה להיות לקוי קריאה

    איך ההרגשה להיות לקוי קריאה? בואו ותתנסו בעצמכם, ועל-הדרך תלמדו קצת על סוגי פעלים.

    רוצים ללמוד באווירה אחרת?

    השאירו פרטים ונחזור בהקדם:


      הממליצים שלנו

      איריס סמליאן - אמא של אורן ובן

      ליאור דגן מורה מיוחד. מצליח לגרום גם לתלמיד שמאמין שהוא שונא ללמוד, לגלות בתוכו את הסקרנות ואת הרצון להבין. אני מאושרת שבחרתי בו כמורה לילדיי.

      רונית ל.

      ליאור בנה תכנית לימודים לבני ובהדרכתו ובתמיכתו, שכללה זמן מעבר לשיעורים, בני ניגש ליחידה הראשונה במתמטיקה ולאחריה ליחידה השנייה, וכן לשתי יחידות בלשון, והצליח בבחינות. ללא ליאור, בני היה ממשיך להאמין שמתמטיקה הינה מעבר ליכולותיו – ליאור עזר לו להאמין בעצמו וביכולותיו.

      איתי בראונשטיין - סטודנט באוניברסיטת ת"א

      ליאור עזר לי מאוד בשיעורים הפרטיים במהלך הסמסטר, שהתבצעו בעזרת תוכנת הסקייפ, ללמוד את החומר מרמה של חוסר הבנה כמעט מוחלט לרמה שאפשרה לי לעבור את המבחן במועד א'.

      אסנת טרנוס - מאמנת אישית, אמא של גיל

      מחוויה אישית מביקור אצל ליאור עם הבת שלי, אני יכולה להעיד על שיעור מצחיק ומעורר סקרנות. זו הייתה חוויה אחרת שונה מעוררת ובהחלט מלאת הומור וכיף גדול! ואנחנו למודי ניסיון עם דרכים אחרות. אני יכולה רק לומר בצער: חבל שלא פגשנו אותך הרבה לפני - הרבה תסכול היה נחסך מאיתנו.

      לימור פרידמן - ספרנית ומורה לפסנתר ומוסיקה בבית ספר תיכון

      הדילמות מוצגות ע'י ליאור בכישרון רב, בסיפורים שניתן להזדהות ולהתמגנט בקלות עם גיבוריהם. בכל הרצאה הצופה מצטייד בתובנות שעשויות לחולל שינוי משמעותי בהמשך דרכו בחיים. ניכר כי נעשתה הכנה רבה וחשיבה עמוקה בדרך ההגשה וכן רצון אדיר לסייע ולהוביל את הצופה למסע אל מחוזות חשובים בעבורו. אני מודה מעומק הלב לליאור על הרצאותיו המעולות ומצפה לעוד רבות.

      אורנה אנגל - מורה לאומנות ומחנכת

      ליאור מביא מסר חשוב, אולי החשוב ביותר שניתן להביא: "הייה אתה, בדיוק כמו שאתה." החיבור של ליאור לדמויות שהוא מספר עליהן מתגלה במהלך ההרצאה, והוא נוגע ללב ומשעשע כאחד.

      לירי שדמי - יועצת חינוכית ומלווה ילדים עם צרכים מיוחדים

      אני מלאת התפעלות מהדרך שלך לעבוד עם הנערה הזאת גם במתמטיקה וגם בפן ההתנהגותי והמוסרי. תבורך.

      אביגיל אורן - מורה למתמטיקה בחינוך הרגיל והמיוחד

      ליאור הוא נכס. כשליאור לוקח מקרה לידיו הוא נותן את הנשמה ואינו חוסך שמץ של מאמץ. הוא מתייחס לכל מקרה כאילו הוא במרכז עולמו.
      חברת פרסום דיגיטלי חברת פרסום דיגיטלי